Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να συμμετάσχω στο μισό σεμινάριο; Τι κόστος έχει αυτό;

Δε συνιστούμε τη συμμετοχή σε μισό σεμινάριο γιατί διαταράσσεται η ισορροπία εντός της ομάδας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείτε στη γραμματεία (Κα. Στέλλα Βασιλάκη [email protected] | Τηλ.:+30 2810 741 027).

Μπορώ να καταγράφω (video, ηχ/ ση κ.α.) το μάθημα;

Μπορείτε να καταγράφετε ελεύθερα το υλικό του σεμιναρίου για προσωπική και αρχειακή χρήση με την άδεια του κάθε καθηγητή, χρησιμοποιώντας δικό σας εξοπλισμό. 

Πρέπει να φέρω το δικό μου όργανο για να παρακολουθήσω το σεμινάριο ή διαθέτει το εργαστήρι;

Τα όργανα που μπορεί να βρίσκονται στο χώρο του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος (προσωπική συλλογή του Ross Daly) δεν είναι διαθέσιμα στους μαθητές. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να φέρετε το όργανό σας, ή αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο όργανο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε μέσω των διασυνδέσεών μας – μη διστάσετε να μας ρωτήσετε.

Είναι δυνατόν να συμμετάσχω σε περισσότερα από ένα σεμινάρια την εβδομάδα;

Κάθε σεμινάριο διαρκεί συνολικά 30 ώρες / έξι μέρες. Τα σεμινάρια της ίδιας εβδομάδας πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους αλλά τις ίδιες ώρες πράγμα που καθιστά αδύνατη την παρουσία σας σε δύο τόπους ταυτόχρονα.

Τί επίπεδο πρέπει να έχω για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος; Μπορώ να συμμετέχω αν είμαι αρχάριος (σε ένα όργανο/ σε μια μουσική παράδοση)?

Τα “Aνοικτά” σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος απευθύνονται κυρίως σε μουσικούς που ήδη έχουν ένα μέτριο επίπεδο δεξιότητας και πάνω. Ο λόγος είναι ότι ένας αρχάριος είναι ίσως λιγότερο ικανός να απορροφήσει ένα μεγάλο ποσό πληροφορίας μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Το υλικό που παίρνει ο κάθε μαθητής από το σεμινάριο, είναι τόσο ώστε να δουλεύεται έπειτα, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο σεμινάριο. Οι αρχάριοι συνήθως χρειάζονται μικρές ποσότητες από πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για μια μεγαλύτερη περίοδο. 

Παρόλα αυτά, έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετοί μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν πολύ προχωρημένο επίπεδο και μπορεί να μην καταλαβαίνουν ή να μην μπορούν να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν στο σεμινάριο, μπορούν να επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αξιοσημείωτο βαθμό. Αυτό συνήθως εξαρτάται από τη νοοτροπία του ίδιου του μαθητή. Μερικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται από την αδυναμία τους να συμμετέχουν ενεργά σε ό,τι συμβαίνει και νιώθουν ευχάριστα απλώς με το να παρατηρούν και να συμμετέχουν όπου και όποτε αυτό είναι δυνατόν. Για αυτά τα άτομα η συμμετοχή σε ένα σεμινάριο που δουλεύει σε ένα επίπεδο πιο προχωρημένο από το δικό τους, είναι συνήθως ωφέλιμη.

Άλλοι άνθρωποι, από την άλλη, αγχώνονται και νιώθουν άβολα όταν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες ενός σεμιναρίου. Σε αυτούς θα προτείναμε ίσως να περιμένουν μέχρι να έχουν ένα επίπεδο που να τους επιτρέπει να νιώσουν άνετα και έτσι να μπορούν να απολαύσουν τη συμμετοχή τους χωρίς στρες.

Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε την απόφαση αποκλειστικά στον κάθε μαθητή και δεν αποκλείουμε κανένα από τα σεμινάρια. Οι δάσκαλοι παρόλα αυτά έχουν την οδηγία να δουλεύουν από το επίπεδο που βρίσκονται οι μέτριοι και οι προχωρημένοι μαθητές τους.

*Master Classes: Απευθύνονται σε μαθητές υψηλού επιπέδου και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 12. Είναι απαραίτητη η αποστολή βίντεο ή ηχογράφησης ([email protected]) για την έγκριση της συμμετοχής σας από τον εκάστοτε καθηγητή. Διαβάστε περισσότερα...

 

Δίνονται βεβαιώσεις μετά το πέρας των σεμιναρίων;

Βεβαιώσεις δίνονται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει το σεμινάριο υπογεγραμμένες από τον καθηγητή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος», Ross Daly.

Υπάρχει πρόσβαση σε wi-fi;

Πρόσβαση σε wi-fi θα βρείτε στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» καθώς και σε όλους τους χώρους εστίασης του χωριού.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνδεθείτε με δική σας συσκευή.

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός μαθητών στα σεμινάρια;

Ο αριθμός συμμετεχόντων στα “ανοικτά” σεμινάρια μπορεί να φτάσει τους 20 μαθητές ενώ στα Master Classes τους 12.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις