ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα Νέα & οι Ανακοινώσεις μας

Η προγραμματισμένη συναυλία το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί με τροποποιημένο ρεπερτόριο εξαιτίας της ξαφνικής νόσησης του κ. Βασίλη Σταυρακάκη.

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιαστεί είναι συνθέσεις του Ross Daly, της Κέλυς Θωμά, του Γιώργου Παπαιωάννου και της Yasamine Shahhosseini.

Συμμετέχουν τα μέλη της ορχήστρας ΜΙΤΟΣ 

Παύλος Σπυρόπουλος -κοντραμπάσο

Γιώργος Παπαιωάννου-βιολί

Yasamine Shahhosseini-ούτι

Sakir Ozan Uygan- κρουστά

Jakob Hoffman-κρουστά

μαζί τους ο Χρήστος Μπάρμπας-νέυ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου στις 9:30 μμ στην Αυλή του Παλαιοντολογικού Μουσείου, στο Ρέθυμνο, με ελεύθερη είσοδο

 

 

 


Είναι μεγάλη μας χαρά, μετά από δύο χρόνια περιορισμένη δραστηριότητας λόγω της πανδημίας, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος να παρουσιάζει ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων. Είναι βέβαια λυπηρό το γεγονός ότι τα σεμινάρια αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Χουδέτσι, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από το σεισμό τόσο στο υφιστάμενο κτίριο που μας φιλοξενεί όσο και στο υπόλοιπο χωριό. Για το λόγο αυτό τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ανώγεια ( Ιούνιος-Ιούλιος), ένα ιστορικό χωριό του Ψηλορείτη το οποίο έχει μακρά και πλούσια μουσική παράδοση.
Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη φιλοξενία που μας προσφέρουν για αυτό το καλοκαίρι κι ελπίζουμε ότι του χρόνου θα επιστρέψουμε στο Χουδέτσι στο νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται για να φιλοξενήσει τις δράσεις μας.

Καλοκαιρινά Σεμινάρια -Ιούλιος & Αυγουστος - Ανώγεια 

20-25 Ιουνίου

• Efren Lopez- Μουσική Ομάδα

• Muhittin Kemal- Τούρκικο Ρεπερτόριο & Τεχνική στο Κανονάκι ( για όλα τα όργανα)

• Taxiarchis Georgoulis – Τούρκικο ούτι: Ρεπερτόριο, Τεχνική & Ταξίμι

27 Ιουνίου- 2 Ιουλίου

• Ιsabel Martin- Ιβηρικά τραγούδια (για τραγουδιστές & όργανα)

• Μιχάλης Σταυρακάκης - Μαντολίνο: Ρεπερτόριο & Τεχνική

Αυγερινή Γάτση- Ελληνικό τραγούδι: Παραλλαγές & Αυτοσχεδιασμός

 

4-9 Ιουλίου

• Ζαχαρίας Σπυριδάκης – “Αναφορά στο Νίκο Ξυλούρη’’ (για όλα τα όργανα της Κρητικής μουσικής)

• Daud Khan Sadozai- Αφγανικό Ραμπαμπ & Ρεπερτόριο

• Δανάη Λουκίδη- Βιολί: Ρεπερτόριο & Τεχνική

11-16 Ιουλίου

• Veka Aler-Τραγούδια & Ρεπερτόριο της Ανατολίας

• Arslan Hazreti -Ρεπερτόριο του Αζερμπαϊτζάν ( για όλα τα όργανα)

• Hania Luthufi- Εισαγωγή στην Κλασσική Ινδική Μουσική

18-23 Ιουλίου

• Lamia Yared- Muwashahat: Κλασσικό Αραβικό Φωνητικό Ρεπερτόριο

• Kourosh Ghazvineh- Ιερή & Κοσμική Κουρδική Μουσική

• Tigran Aleksanyan – Ρεπερτόριο της Αρμένικης Μουσικής

July 25-30

• Περικλής Παπαπετρόπουλος- Λάφτα: Ρεπερτόριο, Τεχνική & Αυτοσχεδιασμός

• Χρυσάνθη Γκίκα-Πολίτικη Λύρα: Ρεπερτόριο & Τεχνική

• Χρήστος Μπάρμπας- Νέυ & Τροπική Μουσική

Απαραίτητη είναι η αποστολή βεβαίωσης σπουδών ή φοιτητικού πάσου, του τρέχοντος έτους, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .Η έκπτωση ισχύει έπειτα από έγκριση κι επιβεβαίωση!

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου "Λαβύρινθος"

Το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ύπαρξης.
Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων & το Σύλλογο Φίλων Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος και με προτεινόμενη στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται από την συμμετοχή δεκάδων νέων - κυρίως από την Ελλάδα- μουσικών, από την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής νέων δημιουργιών στο χώρο των ελληνικών μουσικών παραδόσεων και φυσικά από την πολυπολιτισμική διάσταση των συμπράξεων που διαχρονικά ταυτίζονται με το μουσικό μας εργαστήρι και τη φιλοσοφία του.
Το κύριο χαρακτηριστικό του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος δεν είναι η ενασχόληση του με τις σπουδαιότερες μουσικές παραδόσεις του Κόσμου. Είναι βασικά η διάθεση δημιουργικής επαφής των μουσικών με τα ιδιαίτερα στοιχεία τους και φυσικά η πρόθεση να ανανεωθούν και να κρατηθούν ζωντανές στο χρόνο στηριζόμενες σε αυτά που έχουν να προσφέρουν και όχι ως «μουσειακό είδος».
Οι μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Άνοιξη θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Πολιτισμού του Δημαρχείου στα Πεζά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Δεδομένων των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η σεισμική δραστηριότητα στον τόπο με τον οποίο έχουμε ταυτίσει την δραστηριότητά μας θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια των εκδηλώσεων με στόχο τη στήριξη των σεισμοπλήκτων.

Πρόγραμμα συναυλιών

31 Μαρτίου 2022 - Ο Λαβύρινθος στη μουσική της Κρήτης Ι
Συντελεστές:
Γιώργης Ξυλούρης-Σπυριδούλα Τουτουδακη-Μιχάλης Σταυρακάκης- Στέλιος Πετράκης-Γιώργος Σταυρακάκης
Δημήτρης Σιδερής-Γιώργος Ζαχαριουδάκης-Χάρης Μπάκας-Κέλυ Θωμά-Ross Daly
1 Απριλίου 2022-Κλασσική Μουσική του Ιράν
Συντελεστές:
Yasamin Shahhosseini -Pedram Khavarzamini

2 Απριλίου 2022-Συνθέσεις του Ross Daly
Συντελεστές:
 Ross Daly-Κέλυ Θωμά-Mayu Shviro-Yasamine Shahhosseini-Χάρης Λαμπράκης-Pedram Khavarzamini-Muhittin Kemal
3 Απριλίου 2022- Ο Λαβύρινθος στη μουσική της Κρήτης ΙΙ
Συντελεστές:
Βασίλης Σταυρακακης-Ευγενία Τόλη- Δαμαβολίτη-Ζαχαρίας Σπυριδάκης-Γιώργος Μανωλάκης-Γιάννης Παπατζανής-Γιώργος Σταυρακάκης-Κέλυ Θωμά-Ross Daly
Ελεύθερη είσοδος με παράκληση ενίσχυσης των σεισμόπληκτων της περιοχής
Ώρα έναρξης: 21.00
Αίθουσα Πολιτισμού του Δημαρχείου, Πεζά

Στην Αίθουσα Πολιτισμού του Δημαρχείου στα Πεζά πριν την έναρξη, κατά την είσοδο και την παραμονή του κοινού στο χώρο θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι η διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα είναι ασφαλής, αφού θα γίνει με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ενσωμάτωσε στους κανονισμούς λειτουργίας του τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Πολιτεία για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε κλειστούς χώρους. Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στο χώρο των εκδηλώσεων. Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 0, 5 -1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων καθώς και για την αποφυγή καθυστερήσεων & συνωστισμού

Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε αργοπορημένους θεατές. Από τους θεατές μας ζητάμε την κατανόησή τους και τη συνεργασία τους στην εφαρμογή των μέτρων και την τήρηση των κανονισμών που έχουν αποφασιστεί.

Συνοπτικά, και για την ενημέρωση του κοινού, αναφέρουμε ότι προβλέπονται τα εξής:

  • Είσοδος με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολισμού ή νόσησης
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους, κατά την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, ΚΑΘ ΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο.
  • Αποφυγή συγχρωτισμού στην είσοδο
  • Συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του προσωπικού εξυπηρέτησης του κοινού.
  • Αποφυγή μετακίνησης των καθισμάτων από τη θέση που έχουν τοποθετηθεί

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις