ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα Νέα & οι Ανακοινώσεις μας

Ανυπομονούμε να σας δούμε την επόμενη Τετάρτη 30 Αυγουστου 2023 στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στη συναυλία 'Τρόποι Μακρινοί'.
Κεντρικό πρόσωπο της συναυλίας είναι ο Ballake Sissoko ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της παράδοσης των Griot από το Μάλι της δυτικής Αφρικής. Οι Griot είναι βάρδοι που τραγουδούν τις ιστορίες της φυλής τους συνοδεύοντας τον εαυτό τους με ένα όργανο που ονομάζεται κόρα, είναι ένα είδος άρπας με 21 χορδές. Κατά παράδοση η κόρα πάντα συνόδευε τα τραγούδια αυτά, αλλά σχετικά πρόσφατα έχει αποκτήσει μια ανεξάρτητη σολιστική διάσταση στα πλαίσια της οποίας ο Ballake Sissoko έχει μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή θέση. Έχει συμπράξει με μουσικούς από σχεδόν όλο τον κόσμο και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Ross Daly το 2002. Στο πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστούν νέες συνθέσεις φτιαγμένες ειδικά για αυτή τη συναυλία, μαζί με κάποια κομμάτια από τη μουσική παράδοση του Μάλι. Όλα τα κομμάτια της συναυλίας εμπλουτίζονται με αυτοσχεδιασμούς από όλους τους μουσικούς με τρόπο που φανερώνει το πως οι μουσικοί της κάθε παράδοσης αντιλαμβάνονται τις συνθέσεις αυτές.
Καλλιτέχνες & Συντελεστές:
Ballake Sissoko: κόρα,
Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ,
Pedram Khavarzamini: τόμπακ,
Harris Lambrakis : νέυ,
Yasamin Shahhosseini: ούτι,
Eleftheria Daoultzi: κανονάκι,
Pavlos Spyropoulos: κοντραμπάσο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ross Daly
Διεύθυνση Παραγωγής: Αντώνης Αντωνακάκης, Στέλλα Βασιλάκη

Προσφέρεται έκπτωση 20% στα δίδακτρα των ανοιχτών σεμιναρίων σε φοιτητές-τριες μουσικών σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Απαραίτητη είναι η αποστολή βεβαίωσης σπουδών ή φοιτητικού πάσου, του τρέχοντος έτους, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .Η έκπτωση ισχύει έπειτα από έγκριση κι επιβεβαίωση!

Για την έκπτωση που προσφέρεται στα δίδακτρα στους κατοίκους Χουδετσίου & Ανωγείων παρακαλώ επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.