"Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο" | Συναυλία 3

1ο μέρος: Περικλής Παπαπετρόπουλος (σάζι), Cihan Türkoğlu (σάζι)

"Muhabbet": τραγούδια από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (Τουρκία & Ελλάδα).

Η μουσική των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και των δυτικών παράκτιων περιοχών της Τουρκίας μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει στη μουσική του ελληνικού και τουρκικού γεωγραφικού τομέα της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. 

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο Cihan Türkoğlu, δύο αναγνωρισμένοι μουσικοί και δάσκαλοι στο σάζι, διερευνούν τις διαφορές και τις ομοιότητες των αντίστοιχων παραδόσεών τους. Το σάζι είναι ένα όργανο από την οικογένεια των λαουτοειδών με καταγωγή τόσο από την κεντρική Ασία όσο και από διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Εδώ και πολλούς αιώνες είναι το αγαπημένο όργανο των βάρδων της Ανατόλιας (Aşık)

3a

2ο μέρος: Μάρθα Μαυροειδή (φωνή, λάφτα), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο), Ελεάννα Παπανικολοπούλου (κρουστά)

“Παραδοσιακά τραγούδια από το Ανατολικό Αιγαίο και τη Μικρά Ασία”

Η Μάρθα Μαυροειδή είναι μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σήμερα. Είναι τόσο δεινή οργανοπαίχτρια όσο και μοναδική τραγουδίστρια με ευρύ φάσμα εμπειρίας σε διάφορα ιδιώματα. Στο δεύτερο μέρος αυτής της συναυλίας θα παρουσιάσει μια σειρά τραγουδιών από το Ανατολικό Αιγαίο καθώς και από τη Μικρά Ασία. Θα πλαισιώνεται από τον Στράτη Ψαραδέλλη στην πολίτικη λύρα, τον Γιώργο Βεντουρή στο κοντραμπάσσο, και την Ελεάννα Παπανικολοπούλου στα κρουστά.

3 b

Κρατήσεις θέσεων μποείτε να κάνετε μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 23-02-2020 9:00 pm
Λήξη Εκδήλωσης 23-02-2020 11:00 pm
Τιμή ανά Άτομο 5€
Τοποθεσία

Χάρτης τοποθεσίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις