ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα τρέχοντα Σεμινάρια του Εργαστηρίου

Κέλυ Θωμά | Μουσική Ομάδα

kelly newΕίδος Σεμιναρίου: Ανοικτό - Μουσική Ομάδα (Μουσικά όργανα - κυρίως μη συγκερασμένα. Η Κέλυ μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα μαθητές με τοξωτά όργανα όσον αφορά τεχνική και στολίδια, καθώς η ίδια παίζει λύρα, ωστόσο μαθητές που παίζουν άλλου τύπου όργανα είναι άκρως ευπρόσδεκτοι και σίγουρα θα επωφεληθούν).

Το επίπεδο των συμμετεχόντων θα πρέπει να είναι αρκετά καλό στο όργανό τους , ώστε να μπορούν με σχετική ευκολία να αποστηθίσουν και να παίξουν μελωδίες οι οποίες ενδέχεται να είναι και ως και αρκετά περίπλοκες.

Όποιος έχει υπομονή, αγάπη για ομαδική δουλειά και όρεξη για επανάληψη είναι ευπρόσδεκτος!

Παρτιτούρες: ένας από τους στόχους του σεμιναρίου είναι να αποστηθίσουν οι μαθητές το ρεπερτόριο, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθεί παρτιτούρα, αλλά αν κάποιος δυσκολεύεται ιδιαίτερα να το κάνει αυτό δεν θα τον αφήσουμε να υποφέρει και θα του χορηγήσουμε παρτιτούρα σε μικρές δόσεις...

Στο σεμινάριο αυτό η Κέλυ θα δουλέψει μαζί με την ομάδα μια επιλογή από κομμάτια συνθετών σύγχρονης τροπικής μουσικής, καθώς και κάποιες παραδοσιακές μελωδίες.

Χωρίς τη χρήση παρτιτούρας, αλλά με πολλή επανάληψη, οι μαθητές θα κληθούν να αποστηθίσουν τις συνθέσεις και μαζί με την Κέλυ να τις ενορχηστρώσουν με τη χρήση δυναμικών, αρμονίας, συχνοτικών σχέσεων, στολισμού, παραλλαγών και άλλων ιδεών που θα προκύψουν στη διαδικασία.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου εξαρτάται πολύ από τη σύνθεση της ομάδας, από τα ποιά όργανα δηλαδή θα παίζουν οι συμμετέχοντες, οπότε δεν μπορεί να είναι ακόμα προβλέψιμο το ακριβές ρεπερτόριο. Ωστόσο, ένα μήνα πριν την έναρξη του σεμιναρίου θα τούς σταλούν κάποια προτεινόμενα κομμάτια ώστε να προετοιμαστούν, αν το επιθυμούν..

Τονικότητες: κυρίως Ρε, Λα, Σολ (supurde, mansur)

Ενδεικτικά κουρδίσματα για διάφορα όργανα:

Λύρα (κρητικό ή πολιτικό κούρδισμα)
Λαούτο (κρητικό ή στεριανό)
Ούτι (αραβικό κούρδισμα )
Νέυ (σουπουρντέ, μανσούρ)
Βιολί, τσέλο, μπάσο (κανονικό)

Για άλλα όργανα μπορείτε να ρωτήσετε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων:

Τα σεμινάρια κάθε τύπου περιλαμβάνουν δέκα 3ωρα μαθήματα και το ακριβές πρόγραμμα ορίζεται σε συνεννόηση με τον καθηγητή στο πρώτο μάθημα.

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
Πρωί  - 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00  -
Απόγευμα 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 * 17:00 - 20:00   * 

*Κάθε Παρασκευή και Κυριακή διοργανώνονται συναυλίες ["Μουσικές Παρασκευές"]-["Μουσικές Κυριακές"]. (Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, η τοποθεσία & η ώρα έναρξης των συναυλιών).

 

Η Κέλυ Θωμά, το 1995, ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξιδεύει με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας...

 

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 02-09-2019
Λήξη Εκδήλωσης 07-09-2019
Τιμή ανά Άτομο 230€
Τοποθεσία
Δεν δεχόμαστε πλέον εγγραφές για αυτή την εκδήλωση

Χάρτης τοποθεσίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις