ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα τρέχοντα Σεμινάρια του Εργαστηρίου

Peppe Frana | Από τη 'Δυτική' στην 'Τροπική' Μουσική

PeppeΕίδος Σεμιναρίου: Ανοικτό - Μουσική Ομάδα

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα

Παρτιτούρες: Δίνονται 

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε και θα αποπειραθούμε να θέσουμε σε εφαρμογή τις αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες στην προσέγγιση και στη νοοτροπία, από τα πρώτα βήματα, προκειμένου ένας ‘δυτικός μουσικός’ να προσεγγίσει επιτυχώς μη ευρωπαϊκές ή πρώιμες ευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις. 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, πολλές θεωρητικές και άλλες ανάλογες πραγματείες γράφτηκαν σε περιοχές του κόσμου όπου κυριαρχεί η τροπική μουσική. Ωστόσο οι περισσότερες απ΄αυτές ήταν υπερβολικά μουσικολογικής και θεωρητικής φύσης και δεν οδήγησαν στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και βοηθητικού εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει το παραδοσιακό σύστημα ‘‘παπαγαλίας’’ το οποίο είχε επικρατήσει μέχρι τότε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους θεωρητικές πραγματείες, αντί να ξεκαθαρίσουν ασαφής περιοχές και σημεία, να συντελέσουν πράγματι σε μια ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση, ειδικά σε εκείνους που θεώρησαν ότι η θεωρία έδινε συναφής και ολοκληρωμένες εξηγήσεις του φαινομένου της τροπικής μουσικής. Από την εμπειρία μας, μια πρακτική προσέγγιση μπορεί εύκολα και γρήγορα να αποσαφηνίσει όλες τις βασικές έννοιες, κάνοντας έτσι τη βαθύτερη κατανόηση ενός δεδομένου μουσικού ιδιώματος ζήτημα ‘αυτιών και ετών’ (βλ. Ross Daly) - με άλλα λόγια χρόνου και εμπειρίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα επιχειρήσουμε να αποσαφηνίσουμε και να ανακαλύψουμε το κοινό έδαφος στο οποίο όλα τα κύρια τροπικά συστήματα δρουν και μέσω ειδικά διαμορφωμένων ασκήσεων, θα μάθουμε πως να υποθέτουμε μια τροπική προοπτική στους αυτοσχεδιασμούς, τις συνθέσεις και την απόδοση ενός παραδοσιακού ρεπερτορίου.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων:

Τα σεμινάρια κάθε τύπου περιλαμβάνουν δέκα 3ωρα μαθήματα και το ακριβές πρόγραμμα ορίζεται σε συνεννόηση με τον καθηγητή στο πρώτο μάθημα.

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
Πρωί  - 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00  -
Απόγευμα 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 * 17:00 - 20:00   * 

*Κάθε Παρασκευή και Κυριακή διοργανώνονται συναυλίες ["Μουσικές Παρασκευές"]-["Μουσικές Κυριακές"]. (Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, η τοποθεσία & η ώρα έναρξης των συναυλιών).

 

Ο Peppe Frana ήταν παθιασμένος από τη νεαρή του ηλικία με τη ροκ μουσική της Αμερικής και του κόσμου. Σύντομα έγινε ο ‘εφιάλτης’ των καλύτερων δασκάλων ηλεκτρικής κιθάρας στην περιοχή.Στα 20 συνεπαρμένος από την τροπική μουσική εκτός Ευρώπης, χάρις στη δουλειά του Ross Daly, ξεκίνησε να μαθαίνει τούρκικο ούτι και άλλα νυκτά έγχορδα, κάνοντας συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Εκεί γνώρισε μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους δασκάλους. Στις ακμάζουσες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται τα πιο περίβλεπτα μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας και του κόσμου...

 

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 24-06-2019
Λήξη Εκδήλωσης 29-06-2019
Τιμή ανά Άτομο 230€
Τοποθεσία
Δεν δεχόμαστε πλέον εγγραφές για αυτή την εκδήλωση

Χάρτης τοποθεσίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις