ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τα τρέχοντα Σεμινάρια του Εργαστηρίου

Στέλιος Πετράκης | Σύγχρονες Κρητικές Συνθέσεις

Stelios2Είδος Σεμιναρίου: Ανοικτό - Μουσική Ομάδα (εκτός χάλκινων πνευστών και drums, λέει ο δάσκαλος)

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Ενδιάμεσο

Παρτιτούρες: Η γνώση διαβάσματος παρτιτούρας δεν είναι απαραίτητος όρος παρακολούθησης του σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα επιχειρίσουμε να ορίσουμε τα δομικά υλικά της Κρητικής μουσικής, (όργανα, στολίδια παιξίματος και ενδεικτική φρασεολογία) καθώς επίσης να δώσουμε παραδείγματα από κομμάτια που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη, από τα οποία θεωρητικά θα μπορούσε ένας νέος συνθέτης να επηρεαστεί με έναν ωραίο τρόπο και να φτιάξει κάτι καλόγουστο, βαθύ και πρωτότυπο. Επίσης θα δούμε κομμάτια «αντιπαραδείγματα» ανοικτής Κρητικής μουσικής, συνθέσεις δηλαδή, ωραίες μεν, αλλά που δύσκολα θα απευθυνόταν σε μη μυημένους.

Θα αναζητήσουμε λοιπόν τους τρόπους για να δημιουργήσουμε συνθέσεις με έντονα Κρητικά στοιχεία αλλά ταυτόχρονα ανοικτές και κατανοητές στο ευρύ κοινό, όχι δηλαδη μόνο στους μυημένους και «βουτηγμένους» στην Κρητική παράδοση. Ζητούμενο πλέον θα είναι η αναζήτηση της ευχάριστης έκπληξης μέσα στις νέες συνθέσεις, και όχι η επανηλειμμένη περιήγηση σε χιλιοπερπατημένους μουσικούς δρόμους. Αυτές οι «ανοικτές Κρητικές συνθέσεις», όπως θα τις ονομάζαμε έχουν μια άλλη δυναμική, μπορούν να συγκινήσουν ανθρώπους με εντελώς διαφορετικά μουσικά βιώματα, ενω ταυτόχρονα αποτελούν αντίβαρο στην ολοένα και αυξανόμενη τάση μουσικού στενέματος των σύγχρονων Κρητικών δημιουργιών.

Θα δοθεί βάρος στις συνθέσεις των μαθητών τις οποίες θα ενορχηστρώσουμε και θα ηχογραφήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και κύριος στόχος είναι να φύγει ο κάθε μαθητής με ένα τουλάχιστον δικό του κομμάτι ενορχηστρωμένο και ηχογραφημένο.

Πρόγραμμα Μαθημάτων:

Τα σεμινάρια κάθε τύπου περιλαμβάνουν δέκα 3ωρα μαθήματα και το ακριβές πρόγραμμα ορίζεται σε συνεννόηση με τον καθηγητή στο πρώτο μάθημα.

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
Πρωί  - 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00  -
Απόγευμα 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 * 17:00 - 20:00   * 

*Κάθε Παρασκευή και Κυριακή διοργανώνονται συναυλίες ["Μουσικές Παρασκευές"]-["Μουσικές Κυριακές"]. (Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, η τοποθεσία & η ώρα έναρξης των συναυλιών).

Ο Στέλιος Πετράκης είναι μουσικοσυνθέτης και οργανοποιός. Μυήθηκε στην τέχνη της λύρας σε νεαρή ηλικία. Σήμερα αποτελεί έναν από τους κυριότερους νέους εκφραστές και ανανεωτές της, απαριθμώντας οκτώ προσωπικούς δίσκους και πολλές διεθνείς διακρίσεις. Τα δύο τρέχοντα σχήματά του, το Κρητικό Κουαρτέτο και το τρίο (Lopez - Πετράκης - Chemirani ) ταξιδεύουν τη μουσική του σε όλον τον κόσμο. Διατηρεί στο Ηράκλειο εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων φτιάχνοντας λύρες, λαούτα, μπουλγαριά και άλλα έγχορδα μουσικά όργανα, μεσαιωνικά και σύγχρονα...

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 22-07-2019
Λήξη Εκδήλωσης 27-07-2019
Τιμή ανά Άτομο 230€
Τοποθεσία
Δεν δεχόμαστε πλέον εγγραφές για αυτή την εκδήλωση

Χάρτης τοποθεσίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις