Γιώργης Ξυλούρης | Μουσική της Κρήτης

Ψαρης ΣχολείοΕίδος Σεμιναρίου: Ανοικτο - Οργανοκεντρικό (Κρητικό Λαούτο)

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα

Παρτιτούρες: Όχι

Η Κρητική μουσική στηρίζεται σε απλές αλλά βαθιές δομές που της χαρίζουν έναν ήχο αρχέγονο και άμεσο. Αυτές οι δομές είναι που αποτελούν τα θεμέλια της Κρητικής μουσικής και που έχουν ως αποτέλεσμα να διακρίνεται από πολύ ευαίσθητες, λεπτές και ακριβείς ισορροπίες που, αν διαταραχθούν χάνεται όλη η μαγεία της. Συνεπώς έχει τεράστια σημασία αυτός που θέλει να μάθει αυτή τη μουσική, να πέρασει από μια πολύ συγεκριμένη και κάπως αυστηρή διαδικασία εκπαίδευσης δίνοντας μεγάλη έμφαση ακόμη και στις πιο απλές κινησεις γιατί είναι από αυτές οτι απορρέει το ιδιαίτερο και ιδιωματικό της χρώμα.

Ο Γιώργης Ξυλούρης, ισως πιο πολύ από τον καθένα, έχει εντρυφήσει εδώ και δεκαετίες σε αυτές τις λεπτομέρειες που δίνουν στο παίξιμό του έναν ήχο ταυτόχρονα διαχρονικό και ολοκληρωμένο, θα μοιραστεί αυτή τη γνώση με τους μαθητές στο σεμινάριό του με σκοπό, οχι μόνο να μάθουν τις μελωδίες και τους σκοπούς, αλλά να τις αποδώσουν με το πραγματικό τους χρώμα και ύφος.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων:

Τα σεμινάρια κάθε τύπου περιλαμβάνουν δέκα 3ωρα μαθήματα και το ακριβές πρόγραμμα ορίζεται σε συνεννόηση με τον καθηγητή στο πρώτο μάθημα.

  Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
Πρωί  - 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00 10:00 - 13:00  -
Απόγευμα 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 17:00 - 20:00 * 17:00 - 20:00   * 

*Κάθε Παρασκευή και Κυριακή διοργανώνονται συναυλίες ["Μουσικές Παρασκευές"]-["Μουσικές Κυριακές"]. (Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, η τοποθεσία & η ώρα έναρξης των συναυλιών).

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) είναι ένας εμβληματικός μουσικός για την Κρήτη. Έχει κερδίσει την αγάπη και την βαθιά εκτίμηση των φιλόμουσων πέρα από τα όρια του νησιού ακόμα και της Ελλάδας. Αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης του λαούτου, συναρπαστικός τραγουδιστής ,με μια εσωτερικότητα που σπάνια συναντάμε πια στους σύγχρονους καλλιτεχνες και ένας μουσικός που η συνολική του παρουσία στο χώρο της Κρητικής μουσικής αποπνέει μια ξεχωριστή ποιότητα και αισθητική. Ο Ψαρογιώργης είναι μάλλον μια μορφή που ενσαρκώνει όλες τις αρετές και τους ανοικτούς ορίζοντες του κρητικού πολιτισμού με απόλυτη ισορροπία και φυσικότητα...

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 29-07-2019
Λήξη Εκδήλωσης 03-08-2019
Τιμή ανά Άτομο 230€
Τοποθεσία
Δεν δεχόμαστε πλέον εγγραφές για αυτή την εκδήλωση
FaLang translation system by Faboba