ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Τατακι2Instagram: stavrakakis_m_mandolinist

Facebook: Μιχαήλ Ν. Σταυρακάκης (Michail N. Stavrakakis Mandolinist)

O Μιχάλης Σταυρακάκης γεννήθηκε στ’ Αρμανώγεια Ηρακλείου και μεγάλωσε στ’ Ανώγεια Ρεθύμνου. Η σχέση του με τη μουσική είναι βιωματική. Ασχολείται με το μαντολίνο και το λαούτο από τη παιδική ηλικία.


Έχει διδάξει από το 1985 – 87 στο “Λαϊκό Σχολείο” των αειμνήστων Αρ. Μόσχου – Δημ. Λάγιου στην Αθήνα, από το 1995 εως το 2013 στα Μουσικά Σχολεία Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, στο Παγκρήτιο Ωδείο, στο Ωδείο των χρωμάτων και στη μουσική σχολή του Παγκρητίου εκπαιδευτηρίου. Δίδαξε επίσης στα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος».

Εχει επίσης πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων όσο και σε δισκογραφία, στο διάστημα των σαράντα και πλέον χρόνων που ασχολείται με τη μουσική, με τα συγκροτήματα που κατά καιρούς δημιούργησε ή συνεργάστηκε.

Θεωρείται δικαίως ένας από τους σπουδαιότερους εκφραστές της κρητικής μουσικής παράδοσης και όχι μόνο. Πρωτοπόρος και καινοτόμος μουσικός, έχει συνδέσει τ’ όνομα με τους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής μας.

Με προσωπικό ύφος, υψηλή τεχνική και αισθητική στο μαντολίνο και το λαούτο, σαν επακόλουθο να συμπράξει δημιουργικά με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παράδοσης μας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων «Λαβύρινθος» και «Χαΐνηδες», στο ύφος των οποίων συνέβαλε με την προσωπική του ερμηνεία τόσο ως οργανοπαίχτης, όσο και ως σύνθετης και τραγουδιστής.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις