ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

TokcanΟ Yurdal Tokcan γεννήθηκε το 1966 (Ordu). Αποφοίτησε απ’ το Turkish Music State Conservatory of Istanbul Technical University το 1988 και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε ως εκπαιδευτής στο ούτι και στο σάζι. Το 1990 , διορίστηκε ως ουτίστας στο Istanbul State Turkish Music Ensemble, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Το στύλ του συνδιάζει παλιότερες παραδόσεις με με πολλές καινοτομίες, που επίσης παρουσιάζονται στο παίξιμό του στην άταστη κιθάρα.Οι πολλές του νέες συνθέσεις συνδιάζουν παραδοσιακές πλούσιες μελωδίες με πολυφωνικές «πλοκές» εκτελεσμένες σε Τουρκικά κλασσικά όργανα.

Ως σολίστας, ο Tokcan έχει εμφανιστεί με το Amsterdam Percussion Group και την Chamber Orchestra στο πρόγραμμα “European Music Around Oud” στην Ολλανδία, στην Tekfen Philharmonic Orchestra, Τουρκία, στο Ηνωμλενο Βασίλειο, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στο Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με τους: Burhan Ocal (percussion), Goksel Baktagir (kanun), Selim Guler (kemence), and Arif Erdebil (ney) σε μία συναυλία της Γαλλίας όπου η ηχογράφηση της συναυλίας κέρδισε το "Best Ethnic Album" το 1988. Επίσης έχει παίξει με τα σχήματα του βιρτουόζου στο Νέυ Kudsi Erguner πολλές φορές σε Τουρκία και εξωτερικό καθώς επίσης με το Group Baharat στο Ισραήλ και έχει μακροχρόνια συνεργασία με τον Goksel Baktagir (kanun).

Εκπροσώπισε την Τουρκία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ συμπεριλαμβάνοντας το Third International Oud and Lavta Festival στη Δρέσδη και το 2002 το International Oud Meeting, στη Θεσσαλονίκη (μαζί με τους: Ara Dinkjian, Simon Shaheen, Haig Yazdjian και Omar Bashir). Το 2003, εμφανίσθηκε στο Oud Festival της Ιορδανίας και έδωσε δύοσυναυλίες στο Arabic Music Festival στο Κάιρο (Cairo Opera Hall). Εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια τών εορτασμών του 2003 Turkish Year στην Ιαπωνία. Μαζί με τους: Selim Guler, Ross Daly, Zohar Fresco και Yinon Muallem, ο Tokcan κλήθηκε να εμφανιστεί σε ένα pan-Mediterranean Music Festival, το οποίο έγινε στην Ιερουσαλήμ. Έχει επίσης παίξει με το Mercan Dede Ensemble σε πολλά φεστιβάλ, όπως το Akbank International Jazz Festival της Κωσταντινούπολης.

Συμμετείχε στο Turkish Year στην Ιαπωνία με την Tekfen Philharmonic Orchestra το 2004 και στα: Istanbul Sazendeleri (Musicians of Istanbul) στην Κρήτη, Εσθονία, Σουηδία, Συρία, Τόκυο, Ιαπωνία. Επίσης συνεργάζεται με τον Ross Daly όπου έχουν παίξει σε συναυλίες στην Τουρκία και στο εξωτερικό.