ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Goksel BΓεννημένος στην Kirklareli, το 1966, ο Goksel Baktagir ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 8 χρόνων, υπό την επίβλεψη του πατέρα του Muzafer Baktagir. Αποφοίτησε το 1988 από το ITU State School of Art of Turkish Music. Την ίδια χρονιά γίνεται μέλος του State Turkish Music Group of Istanbul, το οποίο εμφανίζεται υπό τη διεύθυνση του Tanburi Necdet Yasar και δίνει συναυλίες στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και το Τουρκμενιστάν με το Necdet Yasar Ensemble καθώς και με διάφορα άλλα σχήματα. Από το 1998 εμφανίζεται με το σχήμα “Istanbul Sazendelen”.

Συνεργάζεται επίσης με το Istanbul Fasil Group και το Istanbul Tasavvuf (Sufi) Music Group, με το οποίο συμμετείχε στο “International Rabat Festival” στο Μαρόκο και στο “ Bas Carsi Festival” στο Σεράγεβο. Έχει ηχογραφήσει 7 ψηφιακούς δίσκους ακτίνας και κασέτες. Ο Goksel Baktagir δουλεύει την τεχνική του “Αριστερού Χεριού” από το 1984. Δεν θεωρείται μόνο ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της εποχής μας σε παραδοσιακές εκτελέσεις αλλά και εκσυγχρονιστής του οργάνου καθώς το έχει εξελίξει διευρύνοντας το ρεπερτόριο του, πειραματιζόμενος με διαφορετικά είδη μουσικής, όπως η New Age και η Jazz. Το 1994 εμφανίστηκε στο “ Akbank Jazz Festival μαζί με την Susan Kalifastau και το 1995 με την Lawrence “Butch” Morris στο ίδιο φεστιβάλ. Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και σε άλμπουμ το 1996. Άλλη μια συναυλία στη Γαλλία αυτή τη φορά, ηχογραφήθηκε σε άλμπουμ το 1998, με τον τίτλο “ Orient Secret”, και τη συμμετοχή των Arif Erdebil (Nay), Yurdal Tkcan (oud), και Selim Guler (kemence).

Συνθέτει μουσική από τότε που ήταν μαθητής στο ωδείο. Τα περισσότερα από τα έργα του συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του TRT. Η ορχηστρική δουλειά του “Sazim” βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το TRT το 1990. Την ίδια χρονιά το τραγούδι του “Tek Kelime” (Μια λέξη μόνο) ήταν μέσα στα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet. Το 2000 το άλμπουμ του με τίτλο “Dogu Ruzgan” (Ο άνεμος της Ανατολής) βραβεύθηκε από την Ένωση Τούρκων Συγγραφέων (Turkiye Yazartar Birligi).

Ο Goksel Baktagir ηχογράφησε το “Okyanustaki Sesler” στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 20 ορχηστρικά έργα που συνέθεσε στα πλαίσια διαφορετικών κλασσικών φορμών. Συνέθεσε επίσης τη μουσική του θέματος του ντοκιμαντέρ για το Istiklal Marsi ( Εθνικός Ύμνος) παραγωγής του τουρκικού CNN. 

Επίσημη Ιστοσελίδα

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις