ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Ψαρης ΣχολείοΟ Γιώργος Ξυλούρης είναι ένας εμβληματικός μουσικός για την Κρήτη. Έχει κερδίσει την αγάπη και την βαθιά εκτίμηση των φιλόμουσων πέρα από τα όρια του νησιού ακόμα και της Ελλάδας. Αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης του λαούτου, συναρπαστικός τραγουδιστής, με μια εσωτερικότητα που σπάνια συναντάμε πια στους σύγχρονους καλλιτεχνες και ένας μουσικός που η συνολική του παρουσία στο χώρο της Κρητικής μουσικής αποπνέει μια ξεχωριστή ποιότητα και αισθητική. 

Γεννήθηκε  και μεγαλωσε στα Ανωγεια, το 1965. Ένα από τα χαρακτηριστικά λαούτα της Κρητικής μουσικής και γόνος της γνωστής οικογένειας, παίζει λαούτο από δέκα ετών επαγγελματικά δίπλα στον πατέρα του Ψαραντώνη. Μαζί του μυήθηκε στα μυστικά της δομής της φόρμας και στις λεπτές πτυχές του ρυθμικού παιξίματος. Ακολουθώντας την δική του πορεία, ταξίδια και αναζητήσεις, διαμόρφωσε ένα προσωπικό τρόπο παιξίματος τοποθετώντας το λαούτο σε μία νέα θέση.

 

Ο Ψαρογιώργης είναι μάλλον μια μορφή που ενσαρκώνει όλες τις αρετές και τους ανοικτούς ορίζοντες του κρητικού πολιτισμού με απόλυτη ισορροπία και φυσικότητα.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις