ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

NegarΗ Negar Bouban ουτίστρια και μουσικολόγος, γεννημένη το 1973 στην Τεχεράνη (Ιράν). Πήρε μάστερ της αρχιτεκτονικής στην σχολή καλών τεχνών, στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης με σχεδίαση για το μουσικό ωδείο της Τεχεράνης και το διδακτορικό της σε καλλιτεχνικές σπουδές με διεπιστημονική μελέτη του Ρυθμού στην περσική μουσική και γλώσσα.

Έμαθε ούτι και το περσικό Dastgah-Music με τον Mansour Nariman και δούλεψε μαζί του στα βιβλία του (σχετικά με το ούτι). Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα στην καταγραφή και εκτέλεση της περσικής μουσικής από το 1993, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν: το project Showqname - εκτελέσεις που αποδίδονται στον Abdolqader Maraqi-, έργα με το Hamavayan Ensemble υπό καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Hossein Alizadeh και το διεθνές πρόγραμμα World-Jazz: Eurasians-Unity.

Η Negar έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ηχογραφήσεις σόλο ούτι ή ούτι και φωνητικά, και έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα τέσσερα σόλο λευκώματα: Continu (Tehran, 2008), In Turn (New York, 2011) (Νέα Υόρκη, 2012) και η προφητεία A Tale (Τεχεράνη, 2016). Ένα πέμπτο άλμπουμ με τίτλο On Fire πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2018. Παράλληλα, κάνει έρευνα για τη μουσική και τη διδασκαλία σε ωδεία και πανεπιστήμια από το 2000. Έχει εκδώσει δύο βιβλία για ούτι: Oud Method για την περσική μουσική (IBook 2016) και Highs and Lows of Oud: ασκήσεις για σπουδαστές(2018).

 Επίσημη Ιστοσελίδα