ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Facebook: Hania Mariam Luthufi

Η Hania Luthufi είναι τραγουδίστρια και μουσικοπαιδαγωγός με έδρα το Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Το ενδιαφέρον της για τη χρήση της φωνής ξεκίνησε με το quirath (που γράφεται επίσης qirat) στην παιδική της ηλικία, τη χορωδιακή μουσική στο σχολείο.

Aργότερα, επιδόθηκε στην εξερεύνηση των φωνητικών της τζαζ λι έπειτα με την κλασική μουσική της Ινδίας στο Viswa Bharati στο Santiniketan και έμεινε στη Βεγγάλη για το μεταπτυχιακό της στον ίδιο τομέα στο Πανεπιστήμιο της Καλκούτας. Το πρόσφατο έργο της αποτελείται από αφηρημένες, κινηματογραφικές μουσικές συνθέσεις που εξερευνούν τις τεράστιες δυνατότητες της μουσικής drone.

Στο τελευταίο της άλμπουμ συμμετέχουν μουσικοί από διαφορετικές παράκτιες περιοχές. Η Hania ερευνά επί του παρόντος διαλέκτους αραβικών και Ταμίλ μέσω χαμένων λατρευτικών τραγουδιών από αλιευτικές κοινότητες στις παράκτιες περιοχές της Σρι Λάνκα. Τα πιο πρόσφατα έργα της ήταν «Sea Change», Colomboscope 2019, σε επιμέλεια της Natasha Ginwala. Έχει επίσης συνεισφέρει στο «Held Apart Together», ένα ψηφιακό πρόγραμμα για το Colomboscope 2021, Language is Migrant.