Είδη Σεμιναρίων:

Τα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος» χωρίζονται σε κατηγορίες ως εξής:

Α) Master Classes/ Ανοικτά

Β) Μουσικές Ομάδες/ Οργανοκετρικά/ Τραγουδιού

  • Master Classes (MC): Aπευθύνονται σε μαθητές υψηλού επιπέδου και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 12. Είναι απαραίτητη η αποστολή βίντεο ή ηχογράφησης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την έγκριση της συμμετοχής σας από τον εκάστοτε καθηγητή. Στα Master Classes δίνεται ιδιαίτερη έμφαση κυρίως σε μουσικά ζητήματα όπως ερμηνεία, αυτοσχεδιασμός, ανώτερα θεωρητικά κτλ. και σε περιορισμένο βαθμό σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν στις ιδιαίτερες τεχνικές παιξίματος με τις οποίες ασχολείται ο εκάστοτε δάσκαλος. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια δίνουν την ευκαιρία σε μοναδικούς δασκάλους/μουσικούς να μεταδώσουν την μέγιστη δυνατή γνώση σε μαθητές που είναι αρκετά ικανοί να την αφομιώσουν στο περιορισμένο χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας.
  • Ανοικτά Σεμινάρια: Είναι σεμινάρια με επίκεντρο γενικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων μουσικών οργάνων ή φωνητικών παραδόσεων. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε μαθητές μεσαίου επιπέδου και επικεντρώνονται σε γενικές τεχνικές καθώς και σε μία βασική θεωρητική κατάρτιση. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα ανοικτό σεμινάριο είναι 20.

Για τους αρχαρίους: Έχουμε παρατηρήσει σε πολλές περιπτώσεις ότι συχνά οι αρχάριοι μαθητές που θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον με προχωρημένους δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν εποικοδομητικά το σεμινάριο λόγω των αναπόφευκτων κενών γνώσης που έχουν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο εκάστοτε καθηγητής δεν θα επικεντρωθεί σε εκείνους.

  • Οργανοκεντρικά: Είναι τα σεμινάρια στα οποία αντικείμενο μελέτης είναι ένα συγκεκριμένο μουσικό όργανο ή μία οικογένεια μουσικών οργάνων. Ο μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε αυτά εφόσον διαθέτει το συγκεκριμένο μουσικό όργανο και το επίπεδο εξαρτάται από το εκάστοτε σεμινάριο.
  • Μουσικές Ομάδες: Πρόκειται για σεμινάρια στα οποία το αντικείμενο μελέτης ορίζεται από τον καθηγητή και περιγράφεται στον τίτλο του σεμιναρίου. Σε αυτά, ο μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με όποιο μουσικό όργανο/ φωνή διαθέτει χωρίς να υπάρχει περιορισμός.
  • Τραγουδιού: Είναι τα σεμινάρια στα οποία ο μαθητής συμμετέχει με τη φωνή του. Το αντικείμενο μελέτης ορίζεται από τον καθηγητή και περιγράφεται στον τίτλο του σεμιναρίου.

 

Επίπεδο Σεμιναρίου:

  • Αρχάριοι: Οι αρχάριοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στους πρώτους 6 μήνες αλληλεπίδρασης με το όργανο επιλογής τους και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε άλλο. Δεν είναι συνήθως σε θέση να εκτελέσουν μια ολόκληρη σύνθεση και είναι ακόμα χωρίς στοιχειώδη θεωρητική γνώση.
  • Βασικό επίπεδο: Είναι εκείνο στο οποίο οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι και μπορούν να εκτελέσουν τις στοιχειώδεις τεχνικές που σχετίζονται με το όργανό τους. Είναι επίσης σε θέση να εκτελούν απλά κομμάτια από το ρεπερτόριο του οργάνου τους σωστά και απλά. Θα πρέπει επίσης να είναι εξοικειωμένοι (όπου χρειάζεται) με τις βασικές έννοιες και δομές της θεωρητικής πλευράς της παράδοσης στην οποία ανήκει το όργανο τους.
  • Ενδιάμεσο επίπεδο: Το ενδιάμεσο επίπεδο είναι ένα επίπεδο στο οποίο οι σπουδαστές θεωρούνται ικανοί να εκτελούν συνθέσεις από το σύνολο του ρεπερτορίου του οργάνου σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Στο επίπεδο αυτό ένας φοιτητής είναι ικανός να παίζει στο πλαίσιο μιας συναυλίας αλλά όχι ως σολίστ.
  • Προχωρημένο επίπεδο: Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής είναι πλήρως ικανός να εκτελεί κομμάτια ως σολίστ στο όργανο του, καθώς και να συμμετέχει σε διδακτικές δραστηριότητες. Οι προχωρημένοι μαθητές είναι κατάλληλοι και για τα Master Classes.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις